Rólam

Sátoraljaújhelyen születtem 1960-ban. Tizennégy éves koromig Tokaj-hegyalján éltem, Golopon. Gyerekén szívesen rajzolgattam, festegettem.

Zemplén hegyei, és völgyeinek szépsége felejthetetlen emlékként ivódott belém. Serdülő ifjúként, faluról, városba kerültem, ahol az alkotásra lehetőségem már nem adatott meg. Időközben, mint néptáncos és turista, ismerhettem meg Magyarország, és a nagyvilág tájait, városait. Kazincbarcika, Miskolc után, Budapesten életem, és élek most is a családommal, már többszörös nagyapaként.

Utazásaim közben megfogott a táj szépsége, az épületek üzenetei, színvilága. Eljátszadoztam a gondolattal, hogyan tudnám visszaadni azt az érzésvilágot, lefestve, színekkel, formákkal.

2013-ban elkezdtem festeni autodidakta módon, saját, majd később mások örömére. A szürke hétköznapokat így teszem játékossá, és örömtelivé. Jó érzés festeni, és rácsodálkozni a kész alkotásra, megnyugtató érzés az ecset, a festék, és a vászon együttes varázsa.

Alkotásaimmal felkeltettem több művész csoportnak az érdeklődését. Őszinte, segítőszándékú kritikájuk, sokat segített fejlődésemben. Ezek közül rendkívüli hálával a Cserhát Művészkör Turai csoportnak tartozom szeretetteljes segítségükért, hiszen lehetővé tették, hogy műveimet az ország több településén, más művészekkel együtt, megmutassam.